Recept: Hemlagad GI-glass!
Gott och nyttigt vill man ha det! Här får ni ett recept på en god och nyttig GI-glass! Det är en knäckig nötkross! Passar helgens sommarvärme toppen!
Antal porttioner: 10
Förberedelsetid: 20 min
Färdigt på: 3 tim 20 min
Ingredienser
1 vaniljstång
4 äggulor
3 dl sötningsmedel
5 dl vispgrädde
4 äggvitor
1 krm salt
Rostade hasselnötter:
100 g hasselnötter
2 dl sötningsmedel
4 msk vatten
choklad- och nötflarn, till servering
Gör så här:
1. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Hetta upp en stekpanna, lägg i nötterna och rosta dem i tre minuter.
3. Blanda samman sötningsmedel och vatten och häll över nötterna i pannan. Skaka pannan då och då så att blandningen fördelar sig jämnt över nötterna. Låt det börja bubbla ordentligt och bli gyllenbrunt.
4. Häll ut blandningen på bakplåtspapperet och låt svalna i cirka 20 minuter. Hacka nötterna grovt.
5. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa äggulor, vanilj och sockerersättning i en bunke.
6. Vispa grädden i en annan skål tills den bildar mjuka toppar.
7. Vispa slutligen äggvitorna med saltet tills det bildas mycket fasta toppar. Vänd ner nötter, grädde och äggvitsvisp i äggulesmeten.
8. Frys glassen i cirka tre timmar. Skeda upp den med en sked doppad i kallt vatten och dekorera med chokladflarn.
NJUT!!;)
Gör du recepten du tipsar om?? Duktiga du e i såfall! ;-) Se till att träffa den där killen nu... Hehe!
Hmmm den glassen verkar inte så dum...får jag nog testa någon gång. Hoppas nu att klänningen passar dig, vi håller tummarna. Kram momsi