Recept: Smulpaj på trädgårdens bär och frukter!

Såhär nu för att våren är kommen och att sommaren är på väg in kan man ju alltid festa med en smulpaj på trädgårdens bär och frukter. Ta vara på det som finnas där ute, det är alldtd det godaste!

 Antal porttioner: 6 st

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 20 min

Färdigt på: 35 min

Ingredienser:



6 dl blandade bär och frukter
1 msk maizena
2 msk socker till bären
100 gr smör
100 gr mjöl
100 gr socker till degen
100 gr mandelmjöl eller riven kokos
1 st citron
1 tsk malen kanel, kardemumma eller riven ingefära

Gör så här:


1.
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och torka citronen och riv av skalet. Blanda mandelmjölet, sockret och mjölet i en bunke. Lägg ner citronskalet och tillsätt kryddan.

2. Skär smöret i små kuber och blanda med mjölblandningen med hjälp av händerna. Det ska bli en grynig massa med smulor, så arbeta inte för länge, då blir det en deg istället.


3.
Blanda två matskedar socker med en matsked maizena. Lägg bären i en pajform och strö över lite av sockerblandningen.


4.
Lägg sedan smulorna ovanpå bären rikligt och ställ in i ugnen för att baka i cirka 20-25 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.



Hoppas det går bra och att det blev riktigt gott!! Lycka till!



Synd att jag inte kunde lägga in en fin bild...!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0